Pema's bilvård
Kunder

Bilmetro AB

Har ca 550 anställda på 12 orter i Gävleborg, Dalarna och Uppland. Omsätter ca 2,7 miljarder kronor och levererar ut ca 4.000 nya- och 5.000 begagnade bilar samt 400 st nya- och begagnade tunga fordon per år. Bilmetro har anläggningar med försäljning, bildelsbutiker, service och verkstäder i Avesta, Bollnäs, Borlänge, Falun, Gävle, Hudiksvall, Ludvika, Mora och Sandviken. I Ljusdal, Hedemora och Uppsala endast Scania. Bilmetro är ett av Sveriges ledande bilföretag. Vi är också ett av de största privatägda i branschen.


Landrins Bil AB

Landrins Bil är auktoriserade återförsäljare för Hyundai, Mercedes-Benz, Nissan och Subaru. Landrins Bil har funnits sen 1968 och har c:a 100 medarbetare.  Landrins Bil har exklusiva serviceanläggningar  i Avesta, Eskilstuna samt två ställen i Västerås. Omsättning för år 2013 var c:a 440 miljoner kronor (källfakta: foretagsfakta.se).


Belins Bil AB

Belins Bil AB startades 1975 och numera är uppdelade i Belins Bil Nybilscenter på Järngatan 2 & Belins Bil Begagnatcenter på Bergsnäsgatan 7 i Avesta med en omsättning av c:a 74,2 miljoner under 2018 (källfakta: allabolag.se). På Nybilscenter säljs nya personbilar och lätta transportbilar av märkena; Citroën, Hyundai, Peugeot och Subaru. Nybilscenter har även egen märkesverkstad för Citroën, Hyundai, Peugeot och Subaru, där tillhandahålls: Service, Reparationer, Reservdelar, Tillbehör, Skadehantering, AC-reparationer, Däck, Fälgar, 4-hjulmätning, Däckhotel, Byte/Lagning av vindrutor, mm. På Begagnatcenter finns regionens största utbud av begagnade bilar med alltid minst 100 bilar i lager, samt säljs och repareras ISUZU Pickuper och Ligier Mopedbilar. 

Bertil Björkman Bil AB

Startades 1965, är verksamt på 6 orter i Sverige, från Linköping i söder till Ludvika i norr och omsätter strax över 700 miljoner kronor. Bolaget representerar Opel, Peugeot, Citroën, Fiat, Jeep, Lancia, Abarth, Alfa Romeo samt Mitsubishi Motors.

Holmlunds Bil AB

Ett familjeägt bilföretag som verkat i Avesta-Krylbo sedan 1964. Idag är det ett komplett företag med försäljning av ett av markanadens ledande bilmärke Toyota,, serviceverkstad, reservdelar, bilrekond och bilskadeverkstad. Holmlunds Bil AB startade sin bana som bilskadeverkstad och är idag södra Dalarnas ledande bilskadecenter, med samtliga försäkringsbolag som kunder och arbetar med alla på marknaden förekommande bilmärken. Företaget erbjuder förstklassigt jobb med en gedigen erfarenhet som garanti och  jobbar löpande med miljöförbättrande åtgärder där Toyota hela tiden är ett förebild.

Har 5-9 anstälda med en omsättning av c:a 64,3 miljoner kronor/år (källfakta: foretagsfakta.se).